8 Temmuz 2009 Çarşamba

Sıfır'ın Önündeki Bir

Sıfır'ın Önündeki Bir
Hayat mektebinde yetişen ve yaşlanan bir iş adamı, istikbal gördüğü küçük oğluna öğüt veriyordu:

“Sana, bu ileri yaşımda hayat görüşümü sayılarla anlatmak istiyorum. Bilesin ki, sağlık insan hayatı için çok anlamlı bir değerdir. Onun için elindeki kağıda sağlık için "1" sayısını yaz! Bu yıl liseyi bitireceksin, bu da bir başarıdır. Bu başarı için de yazdığın bir sayısının sağına "0" ilave et. Şimdi sayı on olsu. Sonra, sen de üniversite eğitimini tamamlayacaksınız. Bu başarın için de kağıda iki sıfır ‘00’ daha ilave et. Rakkam büyüdü onbin oldu. Sıra askerlik görevini yapmana gelecek. Bunun da değeri iki sıfırdır ‘00’. Rakkamın sağına iki sıfır daha koy. Çalışmaya başlayacaksın, yükseleceksin, bu aşamaların her biri için yazdığın sayının sağına birer sıfır "0" daha eklemeye devam et. Yıllar geçtikçe sayına daha birsürü sıfır ilave edeceksin. Yazdığın sayı büyüdükçe büyüyecek. “ dedi

İhtiyar iş adamı bu sözlerinden sonra oğluna ders olacak şu sözlerle hikayesini bitirdi.

“ Oğlum! Sayının değeri çok büyüdü diye sakın hemen sevinme. Unutma ki bu değer, sayının başındaki bir "1" rakamı durduğu sürece bir değer ifade eder. İşte o bir "1" sayısı senin "sağlığındır".

Sağlığın yok olursa kazandığın diğer her şeyin hiç bir değeri kalmaz. Onun için “sağlığın” insanın en değerli parçası olduğunu asla unutma! Hayattaki birinci hedefin, sağlığını korumak olsun”

Hiç yorum yok: